Vapaaehtoistuen viesti 5/2016

Tässä Vapaaehtoistuen viestissä:


VALUE BASED LEADERSHIP -KOULUTUS LAAJENEE SUOMEEN

Value Based Leadership –koulutus tarjoaa 20-29 –vuotiaille johtajille tutkimusmatkan omaan itseen ja omiin arvoihin. Vuodesta 2009 VBL-koulutuksia on järjestetty yhteistyössä Ruotsin Partiolaisten kanssa ja noin 80 suomalaista on käynyt kurssin, mukana sekä partiolaisia että muiden järjestöjen nuoria johtajia. Vuonna 2016 Suomen Partiolaiset lanseeraa VBL:n suomalaisen version. Ensimmäinen kurssi starttaa vuoden 2017 alussa ja sille hakemisesta tiedotetaan Roihulla.

Lisätietoja voi kysyä projektipäällikkö Minna Rantamalta (minna.rantama@partio.fi tai p. 050 566 7888). Lue lisää myös parempaajohtajuutta.fi.


AVOIN WEBINAARI OSAAMISMERKEISTÄ KESKIVIIKKONA 8.6. KLO 18-20

Oletko kiinnostunut lippukunnanjohtajan (ei niin hallinnollisesta näkökulmasta kuin yhdistyksen pj), talousosaajan tai muonittajan osaamismerkeistä?

Open Badge -osaamismerkki on digitaalinen merkki, joka myönnetään tietystä osaamisesta. Merkin saaja voi jakaa merkin esim. LinkedIn-profiilissaan tai Facebookissa.

Keskiviikkona 8.6.2016 klo 18–20 järjestämme avoimen webinaarin kiinnostuneille. Tervetuloa pohtimaan, millaista osaamista lippukunnanjohtajana kertyy ja mitä haluamme nostaa esiin. Webinaarissa kartoitamme myös talousosaajan ja muonittajan merkkien suunnittelusta kiinnostuneita. Mikäli pohdintoja tai materiaalia on valmiina, lähetäthän ne etukäteen Juuso Luomalalle. Tästä pääset sähköiseen kokoushuoneeseen. Halutessasi voit osallistua myös livenä Partioasemalla Kupoli-kokoustilassa.

PS. Muistutamme piirejä myös Juuso Luomalan 22.4. lähettämästä meilistä, jossa tiedustelimme piirien osaamismerkkien myöntäjiä. Näille henkilöille lähetetään lisätietoa ja tunnukset, tarvittaessa järjestetään koulutusta Open Badge Factory -järjestelmän käyttöön.


KOULUTUSJÄRJESTELMÄN KORJAUSUUTISIA

Laajennetuissa valiokunnissa 14.-15.5. esiteltiin tähän mennessä valmiiksi saatuja asioita ja keskusteltiin jatkon suuntaviivoista hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä.

Koulutusjärjestelmän peruskorjauksen projektiryhmä työstää tällä hetkellä moduuleja. Tavoitteena on saada nousujohteisuus näkyville kunkin osaamisalueen sisälle. Joissakin tapauksissa moduulin sisältöä saatetaan siirtää toiseen moduuliin, jotta moduulit saadaan suoraviivaisemmin tietyn osaamisalueen alle. Lippukuntatuen uudistaminen ja sen myötä käyttöön tulevat uudet pestit tuovat varmasti mukanaan joitakin muutoksia moduuleihin. Myös taitokoulutusten (erä/luonto, kisa ja meri) peruskorjaus etenee.

Pian on aika ryhtyä tuumaamaan koulutuskartan ja moduulikartan visuaalisen ulkoasun lisäksi niiden takana olevaa teknistä toteutusta.


KO-GI-RYHMÄLLÄ PUHEENJOHTAJAPARI

Yhteistyö on enemmän kuin osiensa summa. Niinpä Ko-Gi-ryhmäkin on siirtynyt vuoden alussa parijohtajuuteen. Ryhmän puheenjohtajina toimivat Daniel ”Dani” Weintraub ja Maria ”Maira” Skarp. Vastuut ja hommat on pyritty jakamaan tasan, joten yhteyttä voi ottaa kumpaan vain tai mieluimmin vaikka molempiin.


POSTIA KESÄN KO-GI-LEIREILLE

Kesän aikana pidetään kaksi Ko-Gi-leiriä: 120 seikkailee Evolla 7.-12.6.2016 ja ruotsinkielinen TG 121 Ahvenanmaalla 31.7.-6.8. Huomioithan, että leirin jälkeen saapuneet postit tuskin tavoittavat vastaanottajaansa jälkikäteen, joten lähetäthän postisi matkaan hyvissä ajoin!

Evolle Ko-Gi 120:lle pystyt lähettämään postia osoitteella:
Ko-Gi 120
Vastaanottajan nimi
c/o Evokeskus
Saarelantie 1
16970 Evo

TG 121:n osalta julkaisemme ohjeet postien lähettämiseen vielä kesäkuun aikana.


KO-GI-TAPAAMINEN ROIHULLA LAUANTAINA 23.7.

Roihu 2016 Ko-Gi-tapaaminen järjestetään lauantaina 23.7. klo 13-17.
Pari ensimmäistä tuntia ohjelmassa muun muassa Partiojohtajan tulevaisuuden haasteet – johtajuus ja johtaminen liikkeen suunnassa. Jälkimmäinen osa sisältää perinteistä tapaamisohjelmaa: tunnusten jakoa, tapaamisia ja kohtaamisia kaikille Kolmiapilan, Gilwellin tai Kolmiapila-Gilwell-kurssin eri aikoina käyneille.

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita mukaan vuosimalliin tai muuhun yksityiskohtaan katsomatta. Tapaamiselle ei ole erillistä maksua. Alla oleva ohjeistus ei koske jo leirissä olevaa lintukansaa!

Toimi näin:
1. Ilmoittaudu Kuksaan tästä linkistä. (Viimeinen ilmoittautumispäivä on 26.6.)
2. Osta itsellesi sukkulabussilippu, joka maksaa 10 € + toimituskulut. Liput ostetaan Ticketmasterin kautta. Parkkipaikalta on kello 10.00 alkaen kuljetus leiriin. Viimeinen kuljetus takaisin parkkipaikalle lähtee kello 20.00 leiristä.
Ajo-ohjeet parkkipaikalle P1 löytyvät täältä.

Ko-Gi-tapaamisen ja päivän aikana on mahdollisuus omakustanteisesti nauttia leirikahviloiden tarjoamista antimista. Otathan mukaasi omat ruokailuvälineet!

Tervetuloa!

PS. Jos olet päiväleiriläinen, olet tervetullut Ko-Gi-tapaamiseen. Sinun ei tarvitse lunastaa sukkulabussilippua eikä ilmoittautua Kuksaan. Pysäköinnin ja muut saamasi ohjeet ovat tulleet päiväleirille ilmoittautumisesi mukana.


KESÄN 2017 KO-GI-KURSSIEN JOHTAJAHAKU ALKAA!

Polttelisiko sinua muotoilla ja toteuttaa laadukasta partiojohtajajatkokoulutusta? Ensi vuoden ainutlaatuisimmat pestit ovat nyt auki! Vuonna 2017 järjestetään neljä erilaista Ko-Gi-kurssia (122-125), ja ne etsivät nyt johtajaa tosi tarkoituksella. Ohjelmassa on:

  • Lyhyt leiri (sis. johdanto ja seminaari)
  • Pitkä leiri (sis. seminaari)
  • Vaellus (sis. johdanto ja seminaari)
  • Roihu-Ko-Gi 119:n opeista ammentava lyhyen leiriosan ja usean viikonlopun monimuotoinen projektikurssi kesän 2018 piirileirien, Satahangan ja Nordhamin avainluottiksille.

Ilmoita kiinnostuksesi kurssinjohtajuudesta Danille ja Mairalle tai kysele lisää!
Myös kouluttajaksi halajavat voivat jo olla yhteydessä – jaamme ilmiannot tiedoksi valittaville kurssinjohtajille.


KEHITTYMINEN PESTISSÄ -TYÖKALU PESTAAJAN AVUKSI

Jo aiemmin tutuksi tulleen pestiavaimen lisäksi pestin tavoitteiden kirkastamista varten on nyt olemassa Kehittyminen pestissä –kuva. Kuvan tavoitteena on helpottaa pestatun kehittymisen tukemista ja ohjaamista kohti pestin tavoitteita kohti koko pestin ajan. Kuvassa pestin kolmen tavoitetta on piirretty omiksi nuolikseen pestin kolmen vaiheen päälle.

Kehittyminen pestissä –kuvasta on jalostettu myös työkalu. Työkalu on pestatun tärkeä työkalu pestiin liittyvissä keskusteluissa. Työkalu on suunniteltu käytettäväksi niin pesti- kuin väli- ja loppukeskusteluissa, jotka ovat pestin tavoitteiden tarkistuspisteitä.

Niin pestiavaimen kuin kehittyminen pestissä –kuvan ja työkalunkin löydät toimintasivuilta.


KOHTI OHJATTUA REKRYTOINTIA JA ROIHUN JÄLKEISTÄ ELÄMÄÄ

Suomen Partiolaiset on siirtymässä vapaaehtoistensa osalta ohjattuun rekrytointiin. Jatkossa keskusjärjestössä hoidetaan pääsääntöisesti kaikki rekrytoinnit kahdesti vuodessa: alkusyksystä sekä alkutalvesta. Näemme ison hyödyn siinä, että julkaisemme kaikki avoimet pestit samaan aikaan niin, että vapaaehtoiset voivat valita runsaasta tarjonnasta mieluisan tehtävän itselleen. Voimme jopa saada kilpailua joihinkin pesteihin!

Kokeilemme ohjattu rekrytointia SP:ssä per heti. Se tarkoittaa, että keskusjärjestön valiokunnat ja ryhmät saavat ohjeistuksen asiaan alkukesästä ja varsinaiset haettavat pestit julkaistaan Roihuun mennessä. Roihulla esittelemme kaikki avoimet pestit Parempi lippukunta –teltassa ja kehotamme jokaista hakemaan sellaiseen pestiin, joka motivoi eniten ja jossa omaa osaamista pääsee käyttämään ja kehittämään. Hakuaika pesteihin jatkuu syksyllä, mahdollisesti syyskuun loppuun. Pestisopimukset ja perehdytys tehdään syksyllä omissa ryhmissä.

Joulukuussa on sitten aika varautua seuraavaan rekryaaltoon, koska monet pestit päättyvät vuoden vaihteessa. Vuoden alkuun on myös suunniteltu yhteinen perehdytyspäivä sekä ensimmäisessä että toisessa aallon rekrytoiduille luottiksille! Haluamme rikkoa ryhmien välisiä siiloja ja tutustuttaa uudet vapaaehtoiset toisiinsa yli valiokuntarajojen. Näin saamme uusia, tuoreita näkemyksiä ja uudet luottikset saavat heti käsityksen siitä, mitä kaikkea oman ryhmän ulkopuolella tapahtuukaan.

Uskomme tämän auttavan keskusjärjestöä ohjaamaan oikeat henkilöt sopivimpiin pesteihin. Aikuisryhmä pistää pyörät pyörimään sekä tukee pestaajia ja ryhmiä näissä pestin elinkaareen liittyvissä asioissa.

Olemme hyvässä tilanteessa juuri nyt, koska roihulaiset vapautuvat pesteistään syksyllä ja odottavat uusia haasteita – pienen hengähdystauon jälkeen. Listaa jo nyt ne tehtävät, mihin tarvitset täydennystä syksyllä, ja aloita työstämään pestien tehtäväkuvauksia. Keskusjärjestön lisäksi roihulaisia mahtuu varmasti myös piirien vapaaehtoisiksi, eikö niin? Kerromme saadun palautteen ohjatusta rekrytoinnista ja perehdytyksestä heti ensimmäisen koeponnistuksen jälkeen. Siihen saakka sparrailemme mielellämme ja kerromme, kuinka me olemme valmistautuneet pitämään uusista vapaaehtoisistamme huolta.


AIKUISRYHMÄN BUDDYT JA AIKUISUUDEN PYÖREÄN PÖYDÄN JATKO

Aikuisryhmä kutsui kokoon viime helmikuussa Aikuisuuden pyöreän pöydän. Iloksemme tapahtumaan saapui paljon osallistujia ja olemmekin laatimassa vastaavaa tilaisuutta myös ensi vuodelle. Kohderyhmän rajaus on kuitenkin vielä avoin ja voittekin lähettää meille toiveita siitä, olisi tilaisuuden hyvä olla avoin vain aikuisasioista vastaaville ja ryhmän johtajille vai myös/pelkästään pestivalmentajille.

Helmikuussa puhuimme myös buddyistä, aikuisryhmän piirikummeista. Aikuisryhmä haluaa ehdottomasti pitää avoimen yhteyden piireihin, mutta helmikuun jälkeen on tapahtunut paljon ja lippukuntatuen uudistuksen myötä syntyneet uudet pestit ovat kohta piirien ja lippukuntien aikuisasioiden tukena. Laitetaan siis buddyt hetkeksi jäihin – aikuisryhmä on kuitenkin täällä teitä varten ja tavoitatte meidät osoitteella aikuisryhma@partio.fi.


PARTIOLIIKKEEN YHTEINEN JOHTAMISKÄSITYS JA JOHTAMISMALLI SAAPUIVAT SUOMEEN

Partioliikkeelle on hyväksytty käyttöön yhteinen johtamismalli edellisessä maailmankonferenssissa. Suomi on yhtenä ensimmäisistä maista ottamassa käyttöön partioliikkeen yhteistä käsitystä johtamisesta ja johtamismallia. Johtamiskäsitys näkee johtamisen lasten ja nuorten keinona saavuttaa partion päämääränä oleva aktiivinen paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäsenenä oleminen. Johtamismalli kuvaa partiossa tapahtuman johtajuuden neljään osaan: Minä, päämäärä, ryhmä ja toiminta.

Johtaminen on kulkenut partion matkassa koko sen historian ajan, mutta nyt on ensimmäistä kertaa määritelty, mitä me oikeastaan tarkoitamme, kun puhumme johtamisesta. Partiossa johtaminen on työkalu, jolla lapset ja nuoret ovat partion päämäärän mukaisesti aktiivisia paikallisen, kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäseniä.

Partion johtamiskäsitys on siis lapset ja nuoret keskiöön nostava. Johtaminen ei ole vain aikuisille rajattu asia, vaan sen siirtäminen kohderyhmämme käyttöön on juuri sitä, mitä meidän pitäisi partiossa tehdäkin. Jos lapset ja nuoret eivät saa johtamista omaan työkalupakkiinsa, niin millaista on heidän aktiivinen kansalaisuutensa? Miten he ovat oma-aloitteisia ja tarttuvat toimeen saaden muut mukaan? Johtaminen on vastaus, joka ratkaisee nämä kysymykset.

Johtamista voi mallintaa monella tavalla. Aikaisempi, partiojohtajan käsikirjasta löytyvä partion johtamiskäsitys mallintaa johtamista aikuisten johtamisroolien kautta. Johtaminen partiossa -kokonaisuudessa johtamismalli perustuu sille, mitä partiotoiminta on ollut jo yli sata vuotta. Siinä on neljä elementtiä:

  • Minä. Johtaminen on itsensä tuntemista. Partiossa luotamme yksilöihin ja heidän kykyynsä löytää oma tiensä, oma johtamisen tapansa. Voimme toki tarjota esimerkkejä ja olla aikuisina esimerkkejä, mutta johtaminen on niin syvässä yhteydessä omaan itseemme, että sen voi oppia vain tuntemalla itsensä. Itsetuntemus, toiminnan reflektointi, palautteen vastaanottaminen ja uuden oppiminen ovat taitoja joita partiossa harjoitamme joka päivä. Niistä syntyy vahva itsetunto ja luottamus omaan osaamiseen, jotka ovat johtamisen keskeisin ydin.
  • Päämäärä. Partiossa asetamme yhteisen päämäärän, jota tavoittelemme. Toki partiolla on suuri ja yhteinen partion peruskirjastakin löytyvä päämääränsä aktiivisten kansalaisten kasvattamisesta sekä maailmanrauhasta, mutta päämäärä on usein lähempänä. Se voi olla lounastauko vaelluksella, kuivatusteline makuupusseille, yhteisvastuukeräyksen toteuttaminen torstai-iltana marketin ulko-ovella tai seuraavan lippukunnanjohtajan löytäminen. Tärkeintä on, että ryhmässä on henkilöitä, joilla on kykyä visioida tämä päämäärä, joka ei vielä ole tässä ja nyt.
  • Ryhmä. Mitä olisi partiotoiminta, jos sitä tehtäisiin yksin? Partiossa muiden kanssa toimiminen on keskeinen osa toimintaamme. Yhdessä toimiessa jaetaan niin ilot, surut, märät sukat ja aamupuuron valmistamiset. Ryhmän sitoutuminen yhteiseen päämäärään on johtamisen kannalta keskeistä. Erilaiset vuorovaikutustaidot joita partiossa oppii ovat näkyvimpiä johtamiseen liittyviä taitoja, jotka on huomattu myös partion ulkopuolella. Partiolainen osaa asettua toisen saappaisiin ja nähdä asiat heidän näkökulmastaan.
  • Toiminta. Partion päämäärä edellyttää aktiivista roolia yhteiskunnassa. Aktiivisuus tarkoittaa meille partiolaisille tekoja, toimeen tarttumista. Partiolaisilla ei jää kädet taskuun ja asiat eivät myöskään jää suunnitteluasteelle vaan ne viedään loppuun asti. Johtaminen nähdäänkin toimintaa luovana prosessina eikä vain yksittäisten henkilöiden ominaisuuksina tai asemina ryhmässä, eli johtamistehtävinä. Johtaminen muuttaa suunnitelmat toiminnaksi suunnittelun, aikataulutuksen, budjetoinnin ja muiden toimeenpanon taitojen avulla.

Näitä neljää johtamisen osaa voi helposti soveltaa kaikkialle partiotoiminnassa. Se onnistuu helposti siksi, että tämä malli ei ole syntynyt tutkimalla kirjallisuutta syvällä kellareissa vaan haastattelemalla eri-ikäisiä partiolaisia ympäri maailman. Partioliikkeen maailmanjärjestön (WOSM) työryhmä on kehittänyt johtamiskäsityksen ja -mallin vuosina 2011-2014 ja Suomi on ensimmäisiä maita maailmassa, jotka ottavat partioliikkeen yhteisen johtamisen kuvauksen käyttöön vuosien 2016-2017 aikana.

Käyttöönotto etenee Johtaminen partiossa -projektiryhmän koordinoimana ja kaikki toiminnanalat sekä piirit ovat tervetulleita mukaan kehittämään omaa johtamistaan! Kaksivuotisen projektin ensimmäisiä käyttökohteita ovat ohjelmankehitys, keskusjärjestön vaalitoimikunnan työkalu, johtajakoulutuksen kehittäminen johtamismallin mukaan sekä kumppanuusprojektit esim. Georgian kanssa.

Lisätietoja saa toimintasivustolta sekä Johtaminen partiossa -projektiryhmältä: maya.hanninen@partio.fi ja viljami.hatonen@partio.fi.