Vapaaehtoistuen viesti 3/2016

Tässä Vapaaehtoistuen viestissä:


VALMENTAJAKOULUTUS-IDEOINTIPAJA 28.4. KLO 17.30 – TULE MUKAAN! 

Lippukuntien saamaa tukea päivitetään ensi vuodelle, ja jatkossa alueilla toimivat ohjaajien sijaan valmentajat, jotka valmentavat lippukuntien johtajia erityisesti lippukunnan, ihmisten ja partio-ohjelman johtamisessa.

Valmentajat koulutetaan pestiinsä, ja nyt on aika miettiä mikä olisi kaikkein parasta, tärkeintä ja olennaisinta sisältöä valmentajakoulutukseen. Tervetuloa mukaan ideoimaan!

Lähellä olijat ovat tervetulleita Partioasemalle (ei matkakuluja), ja muut pääsevät mukaan Skypen kautta, katso ohjeet Facebook-tapahtumasta.

Lisätiedot projektista täältä.


ONKO TURVALLISESTI YHDESSÄ -VERKKOKURSSI JO SUORITETTU? 

Oletko jo suorittanut Turvallisesti yhdessä -verkkokurssin? Oletko tulossa Roihulle? Tiesithän, että jokaisen Roihulle tulevan täysi-ikäisen ja 15 vuotta täyttäneen ryhmänvetäjän tulee kurssi suorittaa ennen Roihulle tuloa. Älä jätä hommaa viime tippaan, vaan mene viipymättä osoitteeseen www.partio.fi/turvallisestiyhdessa.


KOULUTUSJÄRJESTELMÄN KORJAUSUUTISIA

Koulutusjärjestelmän peruskorjaus etenee. Koulutuskokonaisuudet alkavat muotoutumaan, vaatimuksia uudelle moduulikuvaukselle on koottu ja taitokoulutusten nivominen mukaan koulutusjärjestelmään on saatu liikkeelle. Kohtauksessa 1.-3.4. oli useampia pajoja, joissa pääsi mukaan tekemään peruskorjausta. Kohtauksessa aiheinamme olivat muun muassa miltä moduulikartan tulisi näyttää ja taitokoulutukset osana koulutusjärjestelmää.


100 UUTTA TAPAA TUO LISÄOSAAMISTA PARTIOON

Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla tullaan vuosien 2017–2018 tekemään piireissä ja lippukunnissa toimintaa, jonka tavoitteena on syrjäytymisen ehkäisy. Käytännössä haluamme löytää 100 uutta tapaa tehdä partiota, jotta saisimme madallettua harrastamisen kynnystä riippumatta siitä onko se tavallista korkeammalla sosiaalisista, taloudellisista, fyysisistä tai vaikka kulttuurisista syistä.

Haluamme, että partiossa tehtävä työ perustuisi tietoon ja vahvaan osaamiseen ja tämän vuoksi 100 tapaa -toiminnan tueksi tulemme tekemään erilaisia tukimateriaaleja ja järjestämään monipuolisesti erilaisia koulutuksia. Koulutuksia suunnitellaan niin, että ne vastaavat lippukuntien ja piirien tarpeisiin. Koulutusta tulemme järjestämään ainakin sisupartiolaisten, maahanmuuttajataustaisten sekä heikommista sosio-ekonomisista taustoista tulevien lasten ja nuorten tavoittamisesta ja huomioimisesta partiotoiminnassa.

Yhteisvastuukeräyksen ohjausryhmän puheenjohtaja Tommi Laitio piti Kohtauksessa erinomaisen puheen aiheesta Nuorten arki ja ilmiöt. Puheenvuoron (n. tunnin mittainen) voi käydä katsomassa täältä.

Lisätietoja 100 tapaa -hankkeista saat Saara Nykäseltä (saara.nykanen@partio.fi / 09 8865 1301).


KO-GI-TUNNUSTEN HAKEMINEN KESÄKSI 2016

Heinäkuussa (esimerkiksi Roihulla) tai elokuun alkupuolella jaettavaksi suunnitellut Ko-Gi-tunnukset tulee hakea 31.5.2016 mennessä. Toukokuun loppuun mennessä toimitetut raportit ehdimme käsitellä siten, että tunnukset ovat jaettavissa esimerkiksi Roihulla.

Ko-Gi-ohjaaja toimittaa untuvikon Ko-Gi-raportin, kansilehden sekä oman lausuntonsa sähköisesti osoitteeseen koulutus@partio.fi, mistä raportit kootaan Partioasemalla Ko-Gi-ryhmän käsittelyyn.

Kesä- ja heinäkuussa uudet Ko-Gi-raportit eivät etene Partioasemalla, vaan toukokuun jälkeen toimitetut raportit kootaan ja toimitetaan eteenpäin Ko-Gi-ryhmälle käsiteltäväksi vasta elokuun puolen välin tienoilla.